10 razloga zašto odabrati mineralni zaštitni faktor

Odabir adekvatne zaštite od sunca je izuzetno važan, a mi vam donosimo 10 razloga zašto odabrati zaštitu s mineralnim filterima.

Ljeti, kada sunce pokaže svu svoju moć, važno je brinuti o dvije stvari – zaštiti kože od štetnog zračenja i adekvatnoj hidrataciji organizma. Bilo da šećete gradom, provodite vrijeme u parku s djecom, odmarate u hladovini ili vrijeme provodite na plaži, izloženi ste UVA i UVB sunčevim zrakama.

Kako bismo spriječili da sunce ostavi trajne posljedice na našoj koži, lice i tijelo štitimo kremama sa zaštitnim faktorom. Odabir adekvatne zaštite od sunca je izuzetno važan, a glavna razlika u šarolikoj ponudi je u tipu i visini zaštitnog faktora. Mineralni filteri, titan dioksid i cink oksid su anorganske tvari koje odbijaju štetne sunčeve zrake od površine kože, dok su kemijski filteri organske tvari koje upijaju sunčeve zrake i neutraliziraju ih u koži.

Kako bismo Vam olakšali odluku, u nastavku donosimo deset razloga zašto odabrati proizvod za zaštitu od sunca s mineralnim zaštitnim faktorom.

1.      ŠTITI ODMAH

Mineralni filteri djeluju mehanički, oni odbijaju sunčeve zrake odmah nakon primjene. Prilikom nanošenja kreme s mineralnim filterima, stvara se zaštitni sloj na površini kože koji odmah djeluje, kremu nije potrebno nanositi pola sata prije izlaganja suncu.

2.      SPREČAVAJU ŠTETAN UTJECAJ SUNCA NA STARENJE KOŽE

Kako učinkovito odbijaju sunčeve zrake s površine kože, mineralni filteri su odličan saveznik protiv starenja. Oni ne dopuštaju UVA i UVB zrakama da prodru u dublje slojeve kože i oštete stanice, te potaknu starenje.

3.      NE UTJEČU NA TKIVO ISPOD POVRŠINE KOŽE

Zbog svog svojstva da se ne upijaju i štite s površine kože, mineralni filteri ne utječu na tkivo ispod površine kože.

4.      BEZ MIRISA

Titan dioksid, jedan od glavnih sastojaka krema s mineralnim zaštitnim faktorom, je bez mirisa što mu omogućuje učinkovitu zaštitu najosjetljivijih tipova kože.

5.      NISU ALERGENI

Zbog činjenice da se ne upijaju u kožu, već štite s površine, mineralni filteri ne izazivaju alergijske reakcije. Također, kako se sunčeve zrake odbijaju od površine kože zaštićene mineralnim faktorom, smanjuju pojavu alergija na sunce.

 

6.      NE IZAZIVAJU IRITACIJE

Mineralni faktori su sigurni za upotrebu na osjetljivim tipovima kože jer ne izazivaju iritacije kože koje mogu izazvati mirisni sastojci ili sastojci koji prodiru u dublje slojeve kože.

7.      POSTOJANOST

Kreme koje sadrže titan dioksid i cink oksid su izuzetno postojane, kada prionu uz površinu kože ne skidaju se lako kupanjem ili pojačanim znojenjem. Naravno, koža se  treba redovito mazati, posebno nakon kupanja i brisanja ručnikom kako bi se osigurala optimalna doza filtera koji štite kožu.

8.      NISU FOTOLABILNI        

Sunčeve zrake nemaju negativan utjecaj na mineralne filtere pa je zbog toga osigurana zaštita kože od UVA i UVB zraka cijelo vrijeme tijekom kojeg je koža namazana optimalnom količinom kreme.

9.      STABILNOST

Proizvodima za zaštitu kože od sunca s mineralnim filterima je zajamčena stabilnost. To znači da je zaštitni faktor postojan unatoč stajanju na polici ili u torbi za plažu.

10.   ZAŠTITA DJEČJE KOŽE

Zbog svih gore navedenih razloga, kreme s mineralnim zaštitnim faktorom će sigurno i učinkovito štititi osjetljivu dječju kožu, čak i prilikom dugotrajnog brčkanja u plićaku. Treba samo imati na umu održavanje optimalne količine proizvoda na koži.

 

Sve navedeno ide u prilog kvaliteti i učinkovitosti mineralne zaštite, koja bi trebala biti prvi odabir za učinkovitu, sigurnu zaštitu od štetnog utjecaja sunca na kožu, bez pojave iritacija i alergija.

Potražite nove Melem Sun mineralne kreme za zaštitu kože od sunca. U drogerijama i većim trgovinama dostupne su dvije kreme za zaštitu i njegu lica i tijela sa zaštitnim faktorom 30 i 50, koji pružaju cjelovitu, sigurnu zaštitu najosjetljivijoj koži, uključujući i onu dječju.

Odgovorno se izlažite suncu!

Melem,
14. lipnja 2019.

Možda će vas zanimati

Istražite sve

Možda će vas zanimati

Istražite sve

MELEM OBAVIJESTI

Doznajte prvi sve novosti o Melem proizvodima, posebnim ponudama i nagradnim natječajima.