Pravila privatnosti

Pravila zaštite privatnosti Neva d.o.o.

Neva d.o.o., kao društvo u okviru Magdis Grupe (dalje u tekstu: Društvo), prikuplja i obrađuje osobne podatke zakonito, pošteno i transparentno sukladno važećim propisima te poduzimajući primjerene tehničke i organizacijske mjere usmjerene ka zaštiti osobnih podataka od neovlaštenog pristupa i zlouporabe.

Podatke prikupljene u posebne, izričite i zakonite svrhe prikupljat će se isključivo u nužnom opsegu te obrađivati na način koji je u skladu s tim svrhama.

Društvo će nastojati prikupljati točne podatke koje će po potrebi ili zahtjevu ispitanika ispravljati, brisati ili  ažurirati.

Prikupljeni podaci čuvat će se onoliko dugo koliko je potrebno s obzirom na svrhu zbog koje su prikupljeni odnosno na rok u skladu sa važećim propisima.

Društvo će prikupljati i obrađivati osobne podatke samo u slučajevima kada je to propisima dozvoljeno:

  • obrada je nužna radi poštovanja pravnih obveza
  • kada je ispitanik  dao privolu za obradu svojih osobnih podataka
  • obrada je nužna za izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora
  • obrada je nužna kako bi se zaštitili ključni interesi ispitanika ili druge fizičke osobe
  • obrada je nužna za potrebe legitimnih interesa Društva ili povezanih društava

Društvo je svjesno kako je zaštita osobnih podataka važna našim korisnicima i ispitanicima. Stoga, Vam želimo  prikazati koje osobne podatke prikupljamo, kako upravljamo njima i kako brinemo o njihovoj zaštiti:

 

Prikupljanje i korištenje osobnih podataka

Osobni podaci su informacije koje vas identificiraju direktno ili posredno, poput vašeg imena, e-maila, broja telefona, IP adrese ili poštanske adrese.

Društvo ne prikuplja vaše osobne podatke ukoliko vi izričito ne predate takve podatke (npr.uključivanjem u programe lojalnosti,  prilikom prijave na elektronički newsletter, sudjelovanja u anketama, natječajima i nagradnim igrama, naručivanju uzoraka ili brošura, zamolbama za donacije te prilikom traženja informacija).

Vaše osobne podatke pohranjujemo, koristimo, ili prenosimo u opsegu  – sadržajnom i vremenskom – koji je potreban u određenom slučaju, npr. kako bismo odgovorili na vaše upite, ispunili vaše zahtjeve, informirali o našim  proizvodima, rezultatima natječaja ili nagradne igre. Iz tih razloga, Društvo ponekad treba prenijeti osobne podatke drugim tvrtkama unutar Atlantic Grupe i povezanih društava ili vanjskim pružateljima usluga za daljnju obradu. Pružatelji usluge mogu se, na primjer, angažirati u kontekstu usluga call centra, slanja robe, distribucije reklamnog materijala ili za organiziranje i provođenje nagradnih igara. Društvo zahtjeva od tih strana prihvaćanje važećih pravnih propisa, poštivanje  naših uputa, te usklađenost s našim internim pravilima o zaštiti osobnih podataka. Bilo kakav drugi prijenos vaših osobnih podataka, na primjer prijenos podataka nastalih pri registraciji na našoj stranici prema internetskoj stranici društvene mreže treće strane ili internetskom servisu poput Facebooka ili  Instagrama i dr., prethodno zahtjeva dobivanje vašeg izričitog pristanka.

Društvo jamči kako neće prodavati ili posuđivati vaše osobne podatke trećoj strani izvan svog poslovnog sustava.

Moguće je da Vaše osobne podatke moramo dostaviti nadležnom tijelu javne vlasti ukoliko to nalaže zakon ili drugi obvezujući  propis.

 

Korištenje Osobnih podataka u reklamne i marketinške svrhe

Ukoliko date izričiti pristanak za korištenje vaših osobnih podataka u reklamne i marketinške svrhe, vaši podaci bit će pohranjeni i korišteni u te svrhe, npr. za slanje newslettera, uzoraka proizvoda, poziva na sudjelovanje u natječajima i nagradnim igrama, putem e-maila ili pošte ili drugog komunikacijskog kanala kojeg ste prihvatili. Podaci prikupljeni u svrhu slanja newslettera bit će pohranjeni u servisu Mailchimp i korišteni za ovu svrhu, podaci prikupljeni u svrhu oglašavanje bit će pohranjeni u korišteni u servisima Facebook i Google, dok će podaci prikupljeni u svrhu analitike web mjesta i praćenja statistike biti pohranjeni i korišteni u servisu Google.

Vaše podatke možemo upotrijebiti prilikom stvaranja i održavanja korisničkog profila, kojim bismo vam željeli osigurati individualno primanje reklama i promocija. Vaše podatke ćemo po potrebi koristiti za analizu i poboljšanje efikasnosti naših internetskih usluga, oglašavanja, marketinga, istraživanja tržišta i prodajnih napora. Podaci se ne prikupljaju radi automatiziranog odlučivanja o osobnim podacima, donošenja automatiziranih odluka ni profiliranja.

Uklanjanje pristanka, Pravo na podatke 

Pristanak na korištenje vaših osobnih podataka, u cijelosti ili dijelu, možete ukloniti u bilo kojem trenutku. Po primitku zahtjeva za uklanjanje pristanka, vaši podaci će biti izbrisani u primjerenom roku.

Na zahtjev, u primjerenom roku obavijestit ćemo vas jesmo li i koje smo vaše osobne podatke prikupili tijekom vaših posjeta našoj internetskoj stranici.

Molimo vas da sve upite uputite na jednu od adresa: e-mail adresu melem@melem.com ili adresu poslovnog sjedišta Društva, koje su dostupne na web stranici.

Uklanjanje pristanka, Melem Newsletter

Korisnik u svakom trenutku može povući privolu, odnosno zatražiti prestanak obrade podataka u navedene svrhe. Upoznat/a sam da takvo svoje pravo ostvarujem slanjem e-maila na [melem@melem.com], klikom na link "uklonite s liste primatelja" koji se nalazi u podnožju naših e-mailova ili poštom na adresu:

NEVA d.o.o.

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Obrtnička 37

10 431 Sveta Nedelja

Djeca

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili zakonskih skrbnika, izbrisat ćemo ih u najkraćem mogućem roku. Pri tom, vodit ćemo se smjernicama koje smo dobili od vas kao roditelja ili zakonskog skrbnika.

 

Sigurnost podataka

Implementirali smo tehničke i organizacijske mjere kako bismo spriječili gubitak vaših podataka, izmjenu, krađu ili pristup neovlaštene treće strane.

 

Ažuriranje i izmjene

Zadržavamo pravo izmjene ili ažuriranja dijelova podataka u svakom trenutku i bez prethodne najave. Posjetite stranicu s vremena na vrijeme kako biste bili upoznati s izmjenama ili ažuriranjem obavijesti. Naznačit ćemo datum početka primjene obavijesti.

 

Ograničenje odgovornosti

Iako poduzimamo dostupne tehničke, organizacijske i kadrovske mjere zaštite osobnih podataka od slučajne ili namjerne zlouporabe, uništenja, gubitka, neovlaštene promjene ili dostupa ne možemo jamčiti da neki od osobnih podataka koje prikupljamo neće nikada biti slučajno otkriveni, suprotno odredbama ovih Pravila zaštite privatnosti.

Do najveće mjere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu nanesenu korisnicima ili trećim osobama slučajnim otkrivanjem osobnih podataka.

Budući da nemamo kontrolu nad osobnim podacima koje dostavljate prilikom pristupa ili korištenja drugih portala, odnosno izravno trećim osobama (npr. kod sudjelovanja u sponzoriranim aktivnostima), do najveće mjere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu koja može nastati vama ili trećim osobama zbog dostavljanja osobnih podataka.