Uz ove jednostavne savjete koža će ostati zdrava i nahranjena tijekom cijele zime

Zimi je koža posebno izložena negativnim utjecajima. Osim hladnoće koja može dosegnuti i prave temperaturne ekstreme, koži mogu naštetiti i pregrijane prostorije te učestale promjene temperatura.

Dok je vani recimo minus 5 stupnjeva, a u vašem domu ili uredu oko 20, koža je pretrpjela šok jer se mora prilagoditi i na jednu i na drugu situaciju.

Rezultat je nerijetko suha, ispucala, oljuštena i gruba koža. U takvim uvjetima, koža iziskuje dodatnu pažnju i potpuno drugačiju njegu nego u ostatku godine. Melem je već četiri desetljeća najbolji prijatelj kože i saveznik u njezi kada vam to najviše treba. Za vas smo pripremili pet savjeta i preporuka za njegu uz čiju pomoć ćete svoju kožu moći sačuvati kroz ovo za nju najintenzivnije vrijeme.

1. Tuširanje umjereno toplom vodom

Koža je zimni sklona pucanju, pa je najvažnije da pojačate hidrataciju izvana i iznutra. Čaj, tople i ukusne juhe i vruća čokolada ugrijat će vas i nahraniti iznutra, no isto ne vrijedi za njegu kože izvana. Naime, većina nas u hladnim vremenima obično poseže za tuširanjem vrućom vodom, no to za kožu nije najbolje iskustvo jer se dodatno isušuje. Prilagodite temperaturu vode dok se tuširate, a u grijanim prostorijama postavite ovlaživače kako presuh zrak ne bi dodatno naškodio vašoj koži.

2. Njegujući proizvodi za tuširanje

Prilikom tuširanja koristite blage proizvode, bogate uljima koji dubinski hrane kožu. Melem proizvodi za njegu kreirani su upravo kako bi bili nježni prema vašoj koži, a istovremeno zahvaljujući pomno biranim sastojcima, osigurali sve što je koži prijeko potrebno. Ove se zime možete razmaziti novom Melem linijom s dragocjenim uljem kardamoma i ekstraktom zobi.

3. Hidratacija kože nakon tuširanja

Nakon tuširanja, kožu treba dodatno nahraniti kako bi ostala hidratizirana i zaštićena. Melem dragocjeno suho ulje s esencijalnim uljem ruže, pružit će vašoj koži njegu i fantastičan, umirujući osjećaj prožet očaravajućim mirisnom ruže. Možda vas malo podsjetiti i na ljeto kojem se tako veselimo.

4. Njega lica

Koža lica je zimi najizloženiji dio tijela. Ruke možemo zaštiti rukavicama, glavu kapom, vrat šalom i tijelo odjećom, no što možemo učiniti za lice? Pripremiti ga najkvalitetnijom njegom - Melemom. Melem će na koži stvoriti zaštitni sloj koji će spriječiti njeno pucanje, ili je regenerirati kad ju je zub hladnoće već dohvatio. Kako bi koži osigurali baršunasti osjećaj, birajte između klasičnog Melema ili onog obogaćenog esencijalnim uljima kardamoma i ekstraktom zobi te cimeta i meda.

5. Njega usnica

Vrlo često nismo svjesni koliko je uistinu tanka koža usnica te da joj hladnoća u vrlo kratkom vremenu može nanijeti veliku štetu. Često nesvjesno vlažimo usnice, što pridonosi njihovom pucanju. Imajte zato uvijek uz sebe Melem i zaštitite svoje usnice od zimskih minusa.

Zima je, bez obzira na izazove koje sa sobom donosi, jedno od najljepših razdoblja u godini. Zato, iskoristite dan i uživajte u svježem zraku i škripanju snijega pod nogama. Melem će se pobrinuti da je vaša koža njegovana i zaštićena.

Melem,
18. prosinca 2018.

Možda će vas zanimati

Istražite sve

Možda će vas zanimati

Istražite sve

Melem 35ml

Zaštitna krema s trenutnim učinkom hidratizacije i omekšavanja, kožu čini podatnom i baršunastom.

(218)
/ 1